Sliping av gulv

Siden jeg tok over huset i midten av oktober har det blitt satt i gang flere små og litt større prosjekter. Når jeg oppsummerte det for meg selv er det faktisk en hel del som allerede er gjort og som er i ferd med å bli ferdig. Det kjennes veldig godt!
Jeg bor fortsatt i Trondheim, så derfor er det utrolig godt å ha familie og kjente som både kan hjelpe til praktisk, men også låse inn og bistå de som er leid inn for å hjelpe. Noen av tingene som er gjort, og som jeg kommer tilbake til er:

  • Veien inn til tunet har fått fjernet gress og har fått ny grus (kjedelige greier, men veldig nødvendig!)
  • Kjøkkenet har fått litt nye farger (takk til pappa for hjelp!)
  • Fiber er installert
  • Begge pipene/ildstedene har fått seg en real oppussing, og nye ovner er satt på plass
  • Ny ytterdør
  • Gulvene i de to stuene har blitt slipt 🙂

Her er sliping så vidt i gang, og en kan se hvordan gulvet var fra før. Ikke helt krise, men heller ikke optimalt. Jeg er ikke helt sikker på hva slags behandling det har fått i årenes løp, men det var litt gulnet og hadde et utseende som ikke var det jeg ønsket. Men potensialet var der, og gamle tregulv er jo det vakreste som finnes!
Og jammen ble det også fint når det fikk seg en runde med sliping. Bare se resultatet 🙂

Bildene er tatt med mobil og sendt til meg, derav litt dårlig kvalitet. Jeg skal ta nye når jeg er der med kamera.
Og nå gjenstår det siste med gulvet, nemlig behandlingen.

Om noen dager skal jeg nedover for å gjøre unna noen maleprosjekter, men jeg skal også såpebehandle gulvene.
Som med så mye annet her, vil jeg prøve å gjøre ting på den tradisjonelle måten. Derfor skal ikke gulvene oljes eller lakkes slik de ofte blir, men de skal settes inn med såpe. Til dette kan man bruke både grønnsåpe og linoljesåpe. Jeg skal bruke sistnevnte, etter flere anbefalinger fra folk som driver med restaurering.

Er spent på denne prosessen, og hvordan gulvet blir etterpå.
Jeg skal skrive mer om prosessen og resultatet når det er klart!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: